Ga in drie stappen aan de slag

Klaar om je in te schrijven bij Amazon Brand Registry? Je moet de volgende stappen uitvoeren:

Bekijk de geschiktheidscriteria

Merken moeten een in behandeling zijnde of geregistreerd en actief handelsmerk op basis van tekst of afbeeldingen hebben.

Om in aanmerking te komen voor Amazon Brand Registry moet je merk een actief geregistreerd handelsmerk hebben in elk land waar je je wilt inschrijven of er moet een handelsmerkaanvraag voor in behandeling zijn via Amazon IP Accelerator. Brand Registry accepteert ook merken waarvoor een handelsmerk in afwachting is van registratie in een subset van merkenkantoren (zie het gedeelte landspecifieke vereisten). Je handelsmerk moet een merk zijn in de vorm van tekst of woorden (woordteken), of een afbeelding zijn met woorden, letters of cijfers (ontwerpmerk). Afhankelijk van waar je handelsmerk is geregistreerd, kunnen in aanmerking komende handelsmerken verschillende classificeringen hebben op basis van het bureau dat het handelsmerk heeft afgegeven. Voorbeelden van handelsmerken die we momenteel accepteren voor inschrijving zijn hieronder opgenomen:
Tekstgebaseerde markeringen

AMAZON

Op afbeeldingen gebaseerde markering met woorden, letters of cijfers
We accepteren momenteel alleen handelsmerken die zijn uitgegeven door merkenkantoren van de overheid in de Verenigde Staten, Brazilië, Canada, Mexico, Australië, Indië, Japan, Frankrijk, Duitsland, Italië, Turkije, Singapore, Spanje, Nederland, Saoedi-Arabië, Zweden, Polen, Egypte, België, het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie, en de Verenigde Arabische Emiraten. Als je handelsmerk is geregistreerd bij de World Intellectual Property Organization (WIPO), dien je het overeenkomstige handelsmerknummer in dat is toegewezen door het nationale merkenbureau, omdat het kan afwijken van het handelsmerknummer dat door de WIPO is toegewezen. Als je handelsmerk is geregistreerd door het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO), selecteer dan EUIPO als handelsmerkregistrator in je aanvraag. Brand Registry is niet verbonden met een van deze bureaus. Neem geen contact met ze op voor informatie over Brand Registry. Updates van de criteria voor de geschiktheid van het Brand Registry worden op deze pagina geplaatst.
De tekst van het handelsmerk moet overeenkomen met de merknaam op de aanvraag. Als je handelsmerk een afbeelding is met woorden, letters of cijfers, moet je een kopie van de afbeelding uploaden, precies zoals die in je handelsmerkdossier staat. Zorg ervoor dat deze informatie correct is voordat je je aanvraag indient.
Dit handelsmerk moet ook op je producten of verpakkingen staan.

Aanmelden bij Amazon Brand Registry

De aanvraag voor Brand Registry moet worden ingediend door de eigenaar van het handelsmerk.

Als je een geautoriseerd agent bent, moet je de merkeigenaar het merk eerst laten inschrijven en je account toevoegen als extra gebruiker. Als je voldoet aan de eisen om in aanmerking te komen, log je in met de bestaande inloggegevens van je Seller- of Vendor Central-account. Als je dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruikt, krijg je toegang tot de functies en voordelen van Brand Registry die gekoppeld zijn aan de Vendor- en Seller-diensten. Maak een gratis Amazon-account aan als je er nog geen hebt.

Je merk inschrijven

Zodra je inlogt, moet je je merk(en) inschrijven.

Als je een merk wilt inschrijven, moet je de volgende informatie verstrekken:
  • Je merknaam met een actief geregistreerd handelsmerk; het actieve geregistreerde handelsmerk voor je merk moet op je producten of verpakkingen staan.
  • Het registratienummer van het handelsmerk dat is verstrekt door het Bureau voor Intellectuele Eigendom. Houd er rekening mee dat we geen aanvraagnummers accepteren.
  • Een lijst met productcategorieën (bijvoorbeeld kleding, sportartikelen, elektronica) waarin je merk moet worden vermeld.
  • Een lijst met landen waar de producten van je merk worden vervaardigd en verdeeld.
Nadat je deze informatie hebt ingediend, controleren we of je de rechtmatige eigenaar bent van het handelsmerk en nemen we contact op met een contactpersoon die aan onze vereisten voldoet. Die persoon ontvangt een verificatiecode. Die code moet worden teruggestuurd naar Amazon om het inschrijvingsproces te voltooien.
Zodra we de verstrekte informatie hebben geverifieerd, krijg je toegang tot alle voordelen en functies van Amazon Brand Registry waarmee je je merk kunt beschermen.
© 2022, Amazon Services LLC.