Ga aan de slag in drie stappen

Klaar om je in te schrijven bij Amazon Brand Registry? Je zal de volgende stappen moeten uitvoeren:

De geschiktheidscriteria bekijken

Merken moeten een actief handelsmerk p basis van tekst of afbeeldingen hebben dat in behandeling of geregistreerd is.

Om in aanmerking te komen voor Amazon Brand Registry moet je merk een actief geregistreerd handelsmerk hebben in elk land waar je je wilt inschrijven of er moet een handelsmerkaanvraag voor in behandeling zijn via Amazon IP Accelerator. Brand Registry accepteert ook merken waarvoor een handelsmerk in afwachting is van registratie in een subset van merkenbureaus (zie het gedeelte landspecifieke vereisten). Je handelsmerk moet een merk zijn in de vorm van tekst of woorden (woordteken), of een afbeelding zijn met woorden, letters of cijfers (ontwerpmerk). Afhankelijk van waar je handelsmerk is geregistreerd, kunnen in aanmerking komende handelsmerken verschillende classificaties hebben op basis van het bureau dat het handelsmerk heeft afgegeven. Voorbeelden van handelsmerken die we momenteel accepteren voor inschrijving zijn hieronder opgenomen:
Tekstgebaseerde merken

AMAZON

Op afbeeldingen gebaseerde merken met woorden, letters of cijfers
We accepteren momenteel alleen handelsmerken die zijn uitgegeven door merkenkantoren van de overheid in de Verenigde Staten, Brazilië, Canada, Mexico, Australië, India, Japan, Frankrijk, Duitsland, Italië, Turkije, Singapore, Spanje, Benelux, Saoedi-Arabië, het Verenigd Koninkrijk, Egypte, Zweden, Polen, deEuropese , en de Verenigde Arabische Emiraten. Als je handelsmerk is geregistreerd bij de World Intellectual Property Organization (WIPO), dien je het overeenkomstige handelsmerknummer in dat is toegewezen door het nationale merkenbureau, omdat het kan afwijken van het handelsmerknummer dat door de WIPO is toegewezen. Als je handelsmerk is geregistreerd door het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO), selecteer dan EUIPO als handelsmerkregistrator in je aanvraag. Brand Registry is niet verbonden met een van deze bureaus. Neem geen contact met ze op voor informatie over Brand Registry. Updates van de criteria voor de geschiktheid voor het Brand Registry worden op deze pagina geplaatst.
De tekst van het handelsmerk moet overeenkomen met de merknaam op de aanvraag. Als je handelsmerk een afbeelding is met woorden, letters of cijfers, moet je een kopie van de afbeelding uploaden, precies zoals die in je handelsmerkdossier staat. Zorg ervoor dat deze informatie correct is voordat je je aanvraag indient.
Dit handelsmerk moet ook op je producten of verpakkingen staan.

Aanmelden bij Amazon Brand Registry

De aanvraag voor Brand Registry moet worden ingediend door de eigenaar van het handelsmerk.

Als je een geautoriseerd agent bent, moet je de merkeigenaar het merk eerst laten inschrijven en je account toevoegen als extra gebruiker. Als je voldoet aan de eisen om in aanmerking te komen, log dan in met de bestaande inloggegevens van je Seller- of Vendor Central-account. Als je dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruikt, krijg je toegang tot de functies en voordelen van Brand Registry die gekoppeld zijn aan de Vendor- en Seller-diensten. Of maak een gratis Amazon-account aan als je er nog geen hebt.

Je merk inschrijven

Zodra je inlogt, moet je je merk(en) inschrijven.

Als je een merk wilt inschrijven, moet je de volgende informatie verstrekken:
  • Je merknaam met een actief handelsmerk dat geregistreerd of in behandeling; het handelsmerk van je merk moet op je producten of verpakkingen staan en je moet afbeeldingen verstrekken die dit aantonen.
  • Het registratienummer van het handelsmerk, verstrekt door het Bureau voor Intellectuele Eigendom. Het aanvraagnummer dat door het bureau voor intellectuele eigendom wordt verstrekt, kan alleen worden verstrekt als je je inschrijft met een handelsmerk in afwachting van registratie.
  • Een lijst met productcategorieën (bijvoorbeeld kleding, sportartikelen, elektronica) waarin je merk moet worden vermeld.
Nadat je deze informatie hebt ingediend, controleren we of je de rechthebbende bent van het handelsmerk en nemen we contact op met een contactpersoon die aan onze vereisten voldoet. Deze persoon ontvangt een verificatiecode. Die code moet worden teruggestuurd naar Amazon om de inschrijvingsprocedure te voltooien.
Zodra we de verstrekte informatie hebben gecontroleerd, krijg je toegang tot alle voordelen en functies van Amazon Brand Registry waarmee je je merk kunt beschermen.
© 2024, Amazon Services LLC.